Der er også.jpg

Stresshandleplan for Randers

Stress er en folkesygdom, som rammer høj som lav, ung som gammel. Ifølge Stressforeningen er ca. 35.000 mennesker sygemeldte hver dag pga psykisk dårligt arbejdsmiljø, og ca. 430.000 danskere oplever hver dag alvorlige stresstegn. Desuden skriver Stressforeningen, at ubehandlet stress forsager over halvdelen af alle depressioner og angstlidelser.

Stress, arbejdsforhold og trivsel har, heldigvis, været på det kommunale tegnebræt længe i Randers Kommune. Alternativet Randers forslår, at der udvikles en kommunal stresshandleplan for hele Randers Kommune - for alle mennesker i Randers Kommune. Stresshandleplanen kunne fx indeholde eksperimenter med kultur og natur på recept eller kommunale stresskliniker med fokus på trivsel, velfærd og ro i tilværelsen.

Stresshandleplanen bør også indeholde målsætninger om arbejdsmiljøforhold, både mentalt og psykisk. Det skal være lettere at undgå stress i Randers Kommune. En samlet stresshandleplan kan være med til at forebygge, at stress udvikler sig til depressioner og angstlidelser, som gør alvorlige indhug i et menneskes liv. Alternativet Randers vil arbejde for, at borgerne i kommunen er trivsel.

 

Af Frederik Glerup Christensen - spidskandidat for Alternativet Randers